achillespeesblessure

achillespeesontstekingAchillespeesontsteking is een aandoening die bij 10% van de (lange afstandlopers) hardlopers voorkomt en nog vaker bij topatleten. Vaak als gevolg van een te hoge piekbelasting, soms verkeerd schoeisel, achterstallig onderhoud zoals spierverkortingen, slechte dagelijkse leefgewoontes en stressperiodes. Achillespeesblessures zijn frequent voorkomende problemen, zowel dus bij topsporters als bij recreatieve sporters. Achillespeesproblemen komen voor in iedere sport waarin hardlopen, springen en andere herhaalde ‘high-impactbelastingen’ (hoge trek-en rekkrachten) een rol spelen. De klachten kunnen snel chronisch worden, waarbij de reguliere toegepaste behandelingen soms onbevredigend zijn. De aanduiding “ontsteking” die vaak wordt gebruikt is misleidend.
Voor aandoeningen van de achillespees zelf zijn in de loop van de tijd vele verschillende benamingen gebruikt (achilles tendinitis,  achilles tendinose, achillodynie, degeneratieve veranderingen, partiële- of microrupturen). Tegenwoordig worden alle chronische klachten van de achillespees ‘tendinopathie van de achillespees’ genoemd en worden de benamingen ‘tendinosis’ en ‘tendinitis’ alleen gebruikt na histologische bevestiging van de afwijking.
Meest voorkomende zgn. achillespeesontsteking is dus een  degeneratieve afwijking in de pees zonder ontstekingcellen in het pathologische peesweefsel. Hoewel in de volksmond (ook door therapeuten) vaak deze aandoening aangeduid wordt als een peesontsteking is er dus zelden een ontsteking aanwezig.
Als gespecialiseerde therapeuten hebben wij een snelle en effectieve behandeling ontwikkeld die u pijnklachten snel doet verminderen.
U mag tijdens de behandelperiode u sportactiviteiten gewoon door laten gaan (ook hardlopen).
Als u meer wilt weten over achillespeesblessures bezoek dan onze info-pagina. Mocht u interesse hebben in een behandeling van uw pijnklachten neem dan contact met ons op.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven