rsi – kans

RSI - KANS klachten

Wij zijn een fysiotherapie-praktijk die gespecialiseerd is het behandelen van rsi-klachten, KANS,  tennisarmen en golfarmklachten.
Gewoonlijk zijn 3 a 5 behandelingen voldoende om van uw klachten bevrijdt te worden. RSI, ook wel KANS genoemd is een zeer vervelende aandoening met soms vage klachten aan handrug, pols en schouder/nek. De klachten treden vooral op bij het computergebruik en bij kleine pieterige friemel activiteiten. Grove arbeid en zwaardere werkzaamheden gaan vaak best goed en zijn dan ook een goede therapie.

Kenmerken:
– vaak magere, dunne langere personen
– vaak hyper-mobiliteit in schouders, ellebogen en vrijwel altijd in de polsen
– vaak veel last van koude vingers
– klachten lijken therapie-resistent
– rust heeft geen effect, klachten komen direct terug als men weer achter de computer zit
– pijnstillers geen of nauwelijks (tijdelijk) effect
– pijnklachten soms ook in duim of pinkmuis en soms zelfs in handpalm
– er is geen trauma vooraf geweest, klachten zijn langzaam begonnen

Therapie:
In Nederland zijn er maar weinig therapeuten die goed raad weten met rsi-klachten. Vaak vallen ze terug op houdingsinstructies, oefentherapie en massages.
– houdingstherapie: het is aan te raden om een verticale muis aan te schaffen. Polssteunen zodat het toetsenbord relatief wat lager ligt is goed idee. Een fijne stoel is belangrijker dan een zgn. goede stoel. Het is eigenlijk ook af te raden om een stoel te nemen die zo perfect zit dat je helemaal niet meer beweegt. Je mag best wat ongemakkelijk in de stoel zitten zodat je wat meer beweegt. Een hoog-laag tafel is belangrijk en een must.
Mocht u snel van uw klachten af willen neem dan contact met ons op.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven